LEGER DES HEILS RESHARE EN WOVIA WONINGONTRUIMING

WOVIA WONINGONTRUIMING WERKT SAMEN MET LEGER DES HEILS – RESHARE

Tijdens het ontruimen van woningen wordt er soms van ons gevraagd kleding in te zamelen voor goede doelen. Wovia woningontruiming vindt het belangrijk dat er bij een woningontruiming zo min mogelijk waarde verloren gaat. Met een woningontruiming gaat immers al genoeg waarde verloren. Naast het financiële aspect, is Wovia zich ook heel bewust welke impact het weggooien van prima bruikbare kleren heeft op onze wereld. Ieder jaar verdwijnt er maar liefst 135 miljoen kilo kleding en textiel in de verbrandingsoven. Dit is niet goed voor ons milieu. Wovia streeft er naar om bij te dragen aan een duurzame wereld. Het droog opslaan en gratis vervoeren van ingezamelde kleding naar Leger des Heils Reshare is daar een sprekend voorbeeld van.

KLEDING HEEFT VAAK EEN EMOTIONELE WAARDE

Persoonlijke spullen, zoals kleding verbinden wij in ons hoofd vaak met een persoon. Daardoor hebben persoonlijke bezittingen een heel sterke herinneringswaarde. In zulke gevallen kan het fijn zijn het werk aan een ander over te dragen. Wovia Woningontruiming werkt al geruime tijd samen met Leger des Heils Reshare voor het inzamelen van kleding en heeft al vele duizenden kilo’s kleding gedoneerd.

Het Leger des Heils houdt zich al meer dan 100 jaar bezig met de inzameling van kleding en textiel. Zij hergebruiken jaarlijks zo’n 24 miljoen kilo kleding. Bovendien heeft het Leger des Heils, door middel van diverse projecten, optimaal contact met mensen die je de goede kleding gunt: mensen die het echt nodig hebben. Daarnaast heeft het Leger des Heils een sociaal maatschappelijke doelstelling en worden er mensen aan het werk geholpen en uit hun isolement gehaald. Wovia woningontruiming is een organisatie met een sterk sociaal gevoel en werkt daarom graag samen met Leger des Heils ReShare om voor hen kleding in te zamelen.

NIET ZO MAAR TWEEDEHANDS KLEDING

Bij tweedehands kleding denken we vaak aan verkleurde, oudere kledingstukken. Dit is lang niet altijd het geval. Bij een woningontruiming is de kleding bijvoorbeeld vaak van prima kwaliteit. Complete garderobes en (bijna) nieuwe spullen zien wij voorbij komen. Naast kleding worden ook de ingezamelde tassen, schoenen en dekens gedoneerd aan ReShare. Al deze spullen leveren wij droog en netjes af. ReShare is blij en dankbaar voor deze donaties.

Bij het Leger des Heils ReShare krijgt al deze kleding een nieuwe bestemming. Zo geven ze een gedeelte van de kleding gratis weg aan mensen die het niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. Bijvoorbeeld aan de vluchtelingen, maar ook als er ergens een ramp heeft plaatsgevonden verstrekt ReShare gratis kleding. Hiervoor hebben zij altijd een noodvoorraad klaarstaan. Ook gaat een deel van de kleding naar tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils. Daar wordt het verkocht aan mensen die rondkomen van een minimum of gratis verstrekt aan mensen in een crisissituatie. Tot slot wordt een gedeelte van de kleding verkocht. Met de opbrengst van deze kleding kan Leger des Heils ReShare het hulpaanbod van het Leger des Heils steunen. Denk aan de opvang voor tienermoeders en daklozen.

Partners

Wovia werkt samen met